Racuchy z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie

Poczuj smak dzieciństwa!
Weronika Kwaśniak / 13.08.2014 10:45
DRUKUJ PRZEPIS
Racuchy z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5-6 małych jabłek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki gazowanej wody
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu do posypania
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na racuchy z jabłkami!

  1. Jabłka obierz i usuń gniazda nasienne, pokrój na grube plastry.
  2. W misce wymieszaj mikserem mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia i gazowaną wodę.
  3. Plastry jabłka mocz w przygotowanym cieście i smaż na gorącym oleju.
  4. Cukier puder wymieszaj z cynamonem.
  5. Usmażone racuchy przed podaniem posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Sprawdź przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS