Babeczki na słono - przepis, składniki i przygotowanie

Efektowna i smaczna przekąska - możesz dodać również oliwki!
Weronika Kwaśniak / 20.02.2014 09:00
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki na słono - przepis, składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • czerwona cebula
  • 2 małe cienkie kiełbaski
  • 20 dag mąki
  • 15 dag miękkiego sera białego
  • 1/4 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tartego sera żółtego
  • 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • masło do foremek
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na babeczki na słono!
1. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę.
2. Serek zmiksuj z jajkami, mlekiem, pozostałym olejem i serem tartym.
3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz mokrymi składnikami.
4. Dodaj cebulkę razem z kiełbaską.
5. Masę nałóż do wysmarowanych masłem foremek .
6. Piecz w temp. 190°C przez 35 minut.
7. Podawaj na ciepło lub na zimno.

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA