Jak gotować szparagi?

Uwielbiasz szparagi, ale nie wiesz, jak powinnaś je gotować? Zobacz, jakie mamy na to sposoby!

Gotowanie szparagów
Można też gotować je w zwykłym garn­ku, zwią­za­ne w pę­czek i usta­wio­ne pio­no­wo przy ścian­ce. Dobrym pomysłem jest też gotowanie szparagów „na leżąco”, w płaskim, szerokim garnku. Wyjmując je, uważaj, aby nie uszkodzić główek. Czas gotowania – od 7 minut (zie­lo­ne) do ok. 15 mi­nut (gru­be bia­łe szpa­ra­gi), ale nie dłu­żej,  bo stra­cą ko­lor i jędr­ność. Do wo­dy, oprócz so­li, war­to do­dać odro­bi­nę cu­kru, ew. mle­ka.
Jak zrobić omlet - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)