Śliwki węgierki w occie Premium marki Rolnik

Kiedy będziemy przygotowywać listę gości na jesienne spotkanie, pamiętajmy o zaproszeniu dla śliwek
/ 13.10.2009 09:40
Nie powinno ich zabraknąć, ponieważ to urodzone dusze towarzystwa. Znakomicie czują się w prawie każdym gronie, a ich wyrazisty smak i intensywna barwa przysparzają wielu zwolenników. Co więcej, śliwki zadbają także o zdrowie naszych współbiesiadników.

Marka „Rolnik” zadba zaś o to, aby nikt nie nudził się ze śliwkami. Proponuje je w nowej odsłonie, idealnej na spotkania towarzyskie. Powitajmy zatem śliwki węgierki w occie.

Jak śliwka w ocet
Śliwki w occie marki „Rolnik” to produkt serii Premium, adresowanej do wybrednych smakoszy i poszukiwaczy kulinarnych wrażeń. Rolnik dba o najwyższą jakość przetworu wykorzystując owoce najlepszego gatunku, za każdym razem poddawane pieczołowitej selekcji. Dzięki temu śliwki w occie charakteryzują się  intensywnym, wyśmienitym smakiem. Specjalna procedura ich przygotowania to gwarancja, że śliwki nie będą się rozpadać, pozostaną jędrne i mięsiste.

W kulinarne tany ze śliwkami

Śliwki ożywią każde spotkanie. Same w sobie stanowią wyborną przekąskę. Wystarczy podać je jako zakąskę na imprezie, żeby zobaczyć, jak szybko znikają. Węgierki w occie bardzo dobrze czują się też w towarzystwie serów, zimnych mięs i wędlin. Wydobywają i podkreślają ich smak oraz dodają tradycyjnym wyrobom odrobinę pikanterii. Nie powinno ich zabraknąć, kiedy na stole pojawi się półmisek wędlin lub deska serów. Śliwki znakomicie dogadują się z pieczonym schabem, pasztetami, a także śledziami w occie lub śmietanie. Bardzo dobrze nadają się na koreczki – zarówno ze względu na smak, jak i atrakcyjny kolor. Możemy nadziać je na wykałaczki razem z kawałkami delikatnych serów, np. brie lub camemberta. Będą także pożądanym składnikiem jarzynowych sałatek.

Wszechobecna śliwka
Wprowadzenie śliwek do codziennej diety przynosi same korzyści. Owoce te zawierają sporo błonnika, ułatwiają spalanie tłuszczu, poprawiają perystaltykę jelit. Ponadto, przeciwdziałają miażdżycy i nowotworom, a także spowalniają starzenie się skóry. Wszystko ze względu na wysoką zawartość antyoksydantów. Stanowią także źródło wapnia, fosforu, żelaza i magnezu oraz witamin A, E i B, a więc składników bardzo ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wysoka zawartość pektyn czyni z nich idealną przekąskę dla łasuchów – już kilka śliwek powoduje uczucie pełności w żołądku.

Cena:
Śliwki węgierki w occie „ROLNIK” (580 ml) – 3,20 zł