Rama Buttery

Rama Buttery fot. serwis prasowy
Zdrowo i smacznie? Czemu nie!
/ 21.03.2011 13:25
Rama Buttery fot. serwis prasowy
Dla osób, które od tłuszczu do smarowania pieczywa oczekują dużo, marka Rama przygotowała coś specjalnego. Korzystne dla zdrowia niezbędne kwasy tłuszczowe i łagodny maślany smak w jednym opakowaniu. Od teraz możemy cieszyć się smakiem tradycyjnego masła, mając jednocześnie pewność, że dostarczamy sobie cennych składników odżywczych znajdujących się w wysokiej jakości beztransowych margarynach.

Smak i zdrowie, czyli 2 w 1

Z badań przeprowadzonych przez Instytut GFK Polonia wynika, że smak jest jednym z trzech najważniejszych elementów decydujących o wyborze margaryny do smarowania – wskazało na niego 18% badanych. Konsumenci oczekują od margaryny smaku delikatnego, jak najbardziej zbliżonego do masła. Poszerzenie portfolio marki Rama o nowy produkt oferujący kombinację maślanego smaku ze zdrowymi tłuszczami roślinnymi stanowi unikalną na rynku ofertę. Rama Buttery o smaku maślanym zawiera niezbędne kwasy tłuszczowe, które są potrzebne do prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci.

Kanapkowe wariacje

78% ankietowanych na pierwsze śniadanie dla swojego dziecka najczęściej wybiera kanapki. Pieczywo, tłuszcz do smarowania, wędlina, żółty ser, ewentualnie pomidor, to lista topowych produktów śniadaniowych. Brzmi dosyć monotonnie. Najwyższy czas wprowadzić do kuchni małą kanapkową rewolucję. Pełnoziarniste pieczywo, margaryna o smaku masła, jako mix tradycji ze zdrowiem i pysznym smakiem, sałata, chuda wędlina lub nabiał, pomidor, kiełki rzodkiewki – to jeden z wielu pomysłów, na to jak spowodować, żeby na talerzach śniadaniowych zagościła wiosna. A może nieco bardziej niecodziennie? Pieczywo, koniecznie pełnoziarniste, margaryna, awokado, mozarella, pomidor i bazylia – pomysłów jest cały pyszny ogrom. Warto rozruszać wyobraźnię zanim nadejdzie prawdziwa wiosna i zafundować sobie odrobinę południowego słońca podczas przerwy śniadaniowej. Pomysły proste, choć może nie tak oczywiste, a jednocześnie zdrowe i smaczne!

Kulinarne inspiracje

Czas na to, aby z polskich stołów zniknęła rutyna. Półki sklepowe pełne są różnych, ciekawych produktów, które jeszcze jakiś czas temu były u nas trudno dostępne. Teraz jednak możemy w swojej kuchni dowolnie inspirować się smakami z całego świata i serwować bliskim pełnowartościowe i oryginalne dania. Warto korzystając z  bazy tradycyjnej polskiej kuchni tworzyć nieco bardziej urozmaicone kulinarne kreacje. Nie muszą być one  jednak ani bardzo skomplikowane, ani czasochłonne. Włosi np. uwielbiają proste, maczane w oliwie z oliwek i occie balsamicznym bruschetty. My wolimy tradycyjną kromkę chleba. Raczej z masłem lub margaryną niż oliwą z oliwek, z dodatkiem wędliny lub sera – najchętniej żółtego. Nie chodzi o to, aby nagle zmieniać drastycznie swoje przyzwyczajenia i rezygnować z ulubionych potraw. Warto jednak wzbogacić je o produkty bogate w składniki odżywcze, dobre kwasy tłuszczowe i witaminy, dzięki którym nasza dieta będzie zdrowsza. Za nami zima, czyli trudny czas dla odporności oraz kondycji zarówno psychicznej, jak fizycznej. Przez noszenie czapek i zmniejszoną ilość dostarczanych do organizmu witamin ucierpiały nasze włosy, ale również skóra. Potraktujmy kuchnię, jak domowy salon spa dla całej rodziny, a przyrządzane w niej potrawy, jak źródło codziennej energii i  sposób na lepsze samopoczucie!

Redakcja poleca

REKLAMA