PrzedSnack lata – nowość od Bakalland: Słonecznik Prażony

Niemal każdy z nas lubi podjadać „małe co nieco”. Najczęściej sięgamy po różnego rodzaju ziarna lub pestki, z których jednymi z najpopularniejszych są pestki słonecznika.
/ 09.02.2011 08:00
Wygodną alternatywą dla skubania świeżego słonecznika latem są łuskane pestki dostępne na sklepowych półkach cały rok. BAKALLAND, lider polskiego rynku bakalii, zachęca do spróbowania nowości –Słonecznika Prażonego w trzech smakach.

Słonecznik znany powszechnie jako ozdoba ogrodu, jest także źródłem smakowitych nasion, które uwielbiają niemal wszyscy. Nasiona słonecznika to doskonałe źródło żelaza, błonnika oraz witamin PP i E. Pestki słonecznika zawierają ok. 24% białka (więcej niż mięso) oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe.

Słonecznik Prażony firmy BAKALLAND w małym, poręcznym opakowaniu stanowi smaczną, wygodną i wartościową przekąskę, którą zawsze warto mieć przy sobie – w torebce, w kinie czy na spacerze. Można go także wykorzystać jako urozmaicenie smaku sałatek, deserów i wielu innych pomysłowych dań.

Słonecznik prażony BAKALLAND jest dostępny w trzech wersjach smakowych:
- lekko solony
- solony
- pieprz i sól

Amatorzy nietypowych smaków z pewnością docenią „pieprz i sól” – pikantną, nieco mocniejszą wersję smakową słonecznikowych pestek, które dotychczas podjadaliśmy najwyżej z dodatkiem soli. Przyprawy, po które sięgnął BAKALLAND, podkreślają delikatny smak prażonych pestek, wydobywając głębsze, silniejsze nuty.

Cena (opakowanie 50 g): ok. 1,70 zł

Redakcja poleca

REKLAMA