Pasztet to danie z tradycjami. Na początku był zarezerwowany dla królewskich podniebień – jadali go już starożytni rzymscy władcy. Kilkanaście wieków później stał się wielkim przysmakiem francuskich królów, co przysporzyło mu międzynarodowej sławy. Dziś, tym wyśmienitym daniem zajadamy się wszyscy – pasztet gości na naszych stołach zwłaszcza podczas doniosłych rodzinnych uroczystości i świąt. Dlatego nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole. Obok białego barszczu, jajek, drożdżowych bab i mazurków, pasztet jest jednym z najpopularniejszych wielkanocnych przysmaków. Doskonałą świąteczną propozycją jest Pasztet „Dary Puszczy” z żurawiną ZM Pekpol Ostrołęka.
Swój niepowtarzalny, wyrazisty smak Pasztet „Dary Puszczy” z żurawiną ZM Pekpol zawdzięcza niezwykle starannie dobieranym składnikom oraz oryginalnej staropolskiej recepturze. – Mięso i podroby, z których wyrabiany jest nasz pasztet, spełniają najwyższe normy jakości. Dokładamy wszelkich starań, żeby oferowane naszym klientom produkty trafiały w ich oczekiwania – mówi Małgorzata Wódkiewicz z ZM Pekpol Ostrołęka.