Pasztet „Dary puszczy” z żurawiną

Pasztet „Dary puszczy” z żurawiną fot. serwis prasowy
Król wielkanocnego śniadania!!
/ 13.03.2012 06:13
Pasztet „Dary puszczy” z żurawiną fot. serwis prasowy
Wielkanoc to jedno z najpiękniejszych świąt  w polskiej tradycji. Między innymi dlatego, że  obchodzi się je na wiosnę, kiedy wokół wszystko rozkwita i budzi się do życia. Kiedy w niedzielny poranek wielkanocny zasiądziemy z rodziną do świątecznego śniadania, na stole nie może zabraknąć jajek, białego barszczu oraz pysznego pasztetu. Jeśli nie mamy czasu, żeby upiec domowy pasztet według babcinej receptury, z powodzeniem możemy go zastąpić wyśmienitym pasztetem „Dary Puszczy z żurawiną” firmy ZM Pekpol Ostrołęka.

Pasztet to danie z tradycjami. Na początku był zarezerwowany dla królewskich podniebień – jadali go już starożytni rzymscy władcy. Kilkanaście wieków później stał się wielkim przysmakiem francuskich królów, co przysporzyło mu międzynarodowej sławy. Dziś, tym wyśmienitym daniem zajadamy się wszyscy – pasztet gości na naszych stołach zwłaszcza podczas doniosłych rodzinnych uroczystości i świąt. Dlatego nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole. Obok białego barszczu, jajek, drożdżowych bab i mazurków, pasztet jest jednym z najpopularniejszych wielkanocnych  przysmaków. Doskonałą świąteczną propozycją jest Pasztet „Dary Puszczy”  z żurawiną ZM Pekpol Ostrołęka.

Swój niepowtarzalny, wyrazisty smak Pasztet „Dary Puszczy” z żurawiną ZM Pekpol zawdzięcza niezwykle starannie dobieranym składnikom oraz oryginalnej staropolskiej recepturze.  – Mięso i podroby, z których wyrabiany jest nasz pasztet,  spełniają najwyższe normy jakości. Dokładamy wszelkich starań, żeby oferowane naszym klientom produkty trafiały w ich oczekiwania – mówi Małgorzata Wódkiewicz z ZM Pekpol Ostrołęka.
Tagi: pasztet

Redakcja poleca

REKLAMA