Nowości spożywcze - październik 2017

W tym miesiącu w sklepach znajdziecie wiele nowości. Sprawdźcie, czego warto wypatrywać!
Weronika Kwaśniak / 01.10.2017 05:59

W tym miesiącu przedstawiamy wam kolejne nowości z półek sklepów spożywczych. Zobaczcie, na co warto przede wszystkim zwrócić uwagę - gorąco polecamy przetestowanie!

Nowości na półkach z nabiałem

Piątnica wprowadza do sprzedaży twarożek grani z szynką oraz chrzanem. Przetestujcie też nowe Danio o smaku czekoladowo-orzechowym! Sery Hochland są teraz bardziej kremowe - zwróćcie uwagę na serki topione w trójkącikach, bloczkach oraz plastrach. 

Marka Serenada oferuje sery greckie oraz bałkańskie. Produkty kuszą smakiem i dobrym składem! Flora ProActiv od teraz dostępna również w wersji Zdrowe serce oraz Zdrowe kości. 

Poznaj greckie serowe specjały

Inne nowości spożywcze

Bakalland prezentuje nową mieszankę bakalii - żurawinę, nerkowca i migdały. Warto przetestować linię dań gotowych PROporcja: w sklepach znajdziecie np. kurczaka w sosie curry i inne smakowite propozycje!

Lidl wprowadza szeroki asortyment produktów BIO. W sieci dyskontów kupicie wiele rodzajów mąk, dżemy, nasiona chia, a nawet... bio kawę! Delecta poleca budyń jaglany o smaku czekoladowym, malinowym i waniliowym. Kultowa przyprawa Maggi jest teraz dostępna w edycji limitowanej! 

Ole! oferuje kapary w oleju z czosnkiem. Marka Oskoła to zdrowe soki - polecamy np. sok z brzozy z dodatkiem soku z dzikiej róży. W Społem znajdziecie teraz zupełnie nowy Ketchupik Kielecki, pozbawiony konserwantów! Dan Cake poleca swoje przekąski - to np. babeczki oraz croissanty. Wedel kusi nowymi odsłonami ciastek Amerykanek oraz czekoladowych i karmelowych kremów w wersji limitowanej. Smakołyki są teraz zamknięte w ozdobnych szklankach, ozdobionych zabawnymi cytatami! KitKat zawiera teraz jeszcze więcej mleka i kakao - jest pyszny i chrupiący!

Zwróćcie też uwagę na nowe napoje z serii Hellena Family! FROSTA poleca kolejne apetyczne danie - chili con quinoa z dodatkiem komosy ryżowej. 

Zobacz więcej porad kulinarnych

Redakcja poleca

REKLAMA