Kopiec Kreta w nowej odsłonie

Kopiec Kreta to jedno z najpopularniejszych polskich ciast
/ 31.03.2011 08:34
Kopiec kreta od lat zaskakuje nas swoim wyśmienitym smakiem oraz wyszukanym i eleganckim wyglądem. Delikatna masa śmietanowa ułożona na świeżych bananach i otulona czekoladowym ciastem sprawi wiele kulinarnych przyjemności Tobie oraz Twoim bliskim.

Jeżeli jesteś miłośnikiem klasycznego Kopca Kreta, na pewno zasmakujesz w jego dwóch nowych smakach, które właśnie wprowadziła na rynek firma Dr. Oetker.

Kopiec Kreta Sernik – to puszysta masa serowa, która doskonale komponuje się 
z soczystymi brzoskwiniami i pysznym czekoladowym ciastem. Do przygotowania masy serowej oprócz śmietanki wystarczy dodać serki homogenizowane.

Kopiec Kreta Czekoladowy – to prawdziwa uczta dla wszystkich miłośników słodkości. Masa śmietanowa w nowym Kopcu zachwyca bowiem smakiem wybornej czekolady. Przygotowanie ciasta jest równie proste jak klasycznej wersji Kopca.

Do przygotowania popularnej serii ciast Kopiec Kreta potrzeba jedynie masła, mleka, jaj, śmietanki oraz w zależności od wersji różnych owoców lub innych dodatków. Wszystkie ciasta, oprócz mieszkanki do przygotowania ciasta i masy, zawierają płatki czekoladowe.

Nowe smaki Kopca Kreta są dostępne w sprzedaży od marca 2011 roku.

Cena w sklepie to ok. 6,50 – 7 PLN

Redakcja poleca

REKLAMA