Jakie przyprawy pasują do jakich produktów - ciekawe informacje

Do każdego dania pasuje pieprz i sól. A co z pozostałymi przyprawami?
Weronika Kwaśniak / 11.10.2017 09:34

Zazwyczaj w kuchni sięgasz głównie po pieprz i sól? A może używasz wielu przypraw, ale dość przypadkowo - trochę tego, trochę czegoś innego...? Niewiele osób zna sztukę łączenia przypraw. Większość z nas kieruje się intuicją lub chwilowymi preferencjami smakowymi. To jednak duży błąd, ponieważ niektóre kombinacje są w stanie wręcz... zepsuć smak potraw! Dzięki naszej ściągawce dowiesz się, jaka przyprawa pasuje do jakiego produktu oraz dania! Sprawdź szczegółowe informacje pod zdjęciami w galerii!

Jakie przyprawy pasują do konkretnych produktów i potraw?

  • Bigos. Chili, papryka słodka, czosnek, ziele angielskie, jałowiec, kminek, kolendra, listki laurowy, majeranek.
  • Brokuły. Estragon i czosnek.
  • Drób. Curry, estragon, cząber, bazylia, kminek, majeranek, rozmaryn, szałwia, tymianek.
  • Dynia. Kurkuma, kolendra, imbir.

Na kolejnych podstronach znajdziesz więcej informacji!

Zobacz też przepisy na dania z dynią

Redakcja poleca

REKLAMA