Filety śledziowe solone a’la matjas SEKO S.A.

Filety śledziowe solone a’la matjas SEKO S.A. fot. serwis prasowy
Śledzie – Culpea harengus – są w naszym kraju jednym z najpopularniejszych i najczęściej jadanych gatunków ryb
/ 09.12.2010 09:37
Filety śledziowe solone a’la matjas SEKO S.A. fot. serwis prasowy
Matjas, zwany dawniej ulikiem, jest ich najszlachetniejszą, a zarazem najdroższą odmianą, która jednak trafia na rynek w niewielkich ilościach. W przygotowywanych w domu potrawach z powodzeniem zastąpić go można popularnymi w naszym kraju produktami, które smakiem oraz wartością odżywczą przypominają właśnie tę wyjątkową odmianę bałtyckiej ryby, są za to o wiele łatwiej dostępne.

Filety śledziowe solone a’la matjas SEKO S.A. przygotowywane są z ryb najwyższej jakości – ich mięsista konsystencja oraz charakterystyczny dla śledzi smak podkreślone zostały specjalnie skomponowaną zalewą smakową. Po odsączeniu doskonale mogą stanowić podstawę zapiekanek, koreczków, sałatek oraz wszelkiego rodzaju przystawek.

Filety śledziowe solone a’la matjas
Producent: SEKO S.A.
Waga netto: 400g, 800g, 2 kg.
Cena: ok. 9,50 zł/kg.
Tagi: śledzie, Seko

Redakcja poleca

REKLAMA