Zrazy z papryką

Na posmarowane musztardą mięso połóż cienki plaster wędzonego boczku.

DRUKUJ PRZEPIS
Zrazy z papryką
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 60 dag wołowiny (łopatki, rostbefu)
  • po pół czerwonej i żółtej papryki
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki śmietany 12-proc. 
  • 2–3 łyżeczki musztardy
  • szklanka bulionu warzywnego
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego lub pasty paprykowej
  • łyżeczka mąki
  • mielona papryka słodka i ostra
  • 3–4 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Wołowina po meksykańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Pokrój w poprzek włókien na cztery plastry, rozbij tłuczkiem. Posol z obu stron.
  2. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Z połówek papryki usuń gniazda nasienne. Pokrój papryki w słupki.
  3. Mięso posmaruj musztardą, ułóż cebulę i paprykę, zwiń, obwiąż nitką. Obsmaż na oleju.
  4. Zrazy przełóż do rondla, zalej bulionem i śmietaną wymieszaną z mąką i koncentratem pomidorowym.
  5. Dopraw mieloną papryka, solą oraz pieprzem. Duś pod przykryciem około 40 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)