Złociste kąski z indyka

Złociste kąski z indyka w chrupiącej panierce. Daj się skusić!

DRUKUJ PRZEPIS
Złociste kąski z indyka
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 300 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50 dag piersi z indyka
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • opakowanie pokruszonych meksykańskich chipsów kukurydzianych
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • olej

Sos:

  • 1,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • posiekany ząbek czosnku
  • posiekana ostra papryka
  • 3 łyżki posiekanej kolendry
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
Szybkie stir-fry z indykiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso z piersi indyka pokrój w grube plastry, a następnie w niewielkie, zgrabne sznycelki.
  2. Mąkę kukurydzianą wymieszaj w misce z łyżeczką soli, łyżeczką świeżo zmielonego czarnego pieprzu oraz 1/2 łyżeczki ostrej papryki. Mięso panieruj w mące, jajkach oraz chipsach. Usmaż w głębokim oleju. Składniki sosu wymieszaj, podawaj do kotlecików.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)