Przygotowanie 30 min
Smażenie 15 min
Porcja 370 kcal
Koszt porcji 2,80 zł
Przepis na 4 porcje:
- 10 średnich ziemniaków
- 30 dag cienkiej kiełbasy
- szklanka groszku z puszki
- szklanka kukurydzy z puszki
- 2 duże cebule
- 25 dag żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- suszony rozmaryn
- sól
- pieprz
- oliwa
Sposób wykonania:
1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach, ostudź, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek oczyść, drobno pokrój. Kiełbasę pokrój w plasterki.
2. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę z czosnkiem, a następnie dodaj ziemniaki, cały czas mieszając, lekko zrumień. Dodaj kiełbasę. Smaż 5 minut, wsyp osączoną kukurydzę i groszek.
3. Danie dopraw szczyptą rozmarynu, solą i pieprzem. Posyp tartym żółtym serem, przykryj i trzymaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści.
4. Podawaj z sałatką z cykorii.
Kulinarne inspiracje - forum >>