Zielony omlet szpinakowy

Jako dodatki polecamy pomidorki i mozzarellę!

Weronika Kwaśniak / 9 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Zielony omlet szpinakowy
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 jajka
  • 25 dag mrożonego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • pół cebuli
  • kilka kulek mozzarelli mini
  • kilka pomidorków sherry
  • gałka muszkatołowa
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na omlet ze szpinaku!

  1. Cebulę podsmaż z czosnkiem, dodaj szpinak i podgrzewaj chwilę, żeby odparował z nadmiaru wody.
  2. Dopraw solą, pieprzem i świeżo startą gałką.
  3. Jeśli chcesz, aby omlet miał równomiernie zielony kolor, powinnaś go posiekać blenderem.
  4. Jajka ubij, dodaj szpinak.
  5. Na rozgrzanej patelni rozprowadź cienką warstwę oleju, wylej zielone ciasto, ułóż na nim połówki pomidorków sherry i mozzarelli.
  6. Zmniejsz ogień i przykryj.
  7. Gdy wierzch się zetnie, omlet jest gotowy.

Zobacz więcej przepisów ze szpinakiem:

Pieczone pierogi ze szpinakiem - przepis
Placki ze szpinaku - przepis Ani Starmach
Koktajl ze szpinaku i mango - przepis Ani Starmach
Kluski ziemniaczane ze szpinakiem - przepis
Pieczarki faszerowane szpinakiem - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)