Zielone pierogi ze szpinakiem

Przekonaj się, że warto polubić szpinak!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zielone pierogi ze szpinakiem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: średni
Składniki:
Na ciasto:
  • 35 dag mąki
  • jajko
  • 3/4 szklanki wody
  • sól
Na farsz:
  • 50 dag szpinaku mrożonego
  • 20 dag sera feta
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
Tarta z dynią i szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Szpinak rozmroź i dobrze odsącz na sicie.
2. Mąkę przesiej, wbij jajko, dodaj sól i wodę.
3. Zagnieć ciasto, dodaj trochę odsączonego szpinaku, starannie wyrób.
4. Szpinak wymieszaj z pokrojonym serem i dopraw.
5. Ciasto rozwałkuj i wytnij niewielkie krążki.
6. Na środek krążków nakładaj farsz i przykrywaj drugim krążkiem ciasta, dokładnie sklejaj brzegi.
7. Pierogi gotuj 4-5 minut w dużej ilości osolonej wody (można dodać do niej łyżeczkę oliwy- nie będą się sklejały).
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: szpinakpierogi
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)