Zielone naleśniki szpinakowe

Nietypowa wersja naleśników!

Weronika Kwaśniak / 11 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Zielone naleśniki szpinakowe
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto naleśnikowe:
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 3 jajka
  • szklanka mleka
  • szklanka mąki pszennej
  • szczypta soli
Na nadzienie:
  • 30 dag twarogu
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • 2-3 łyżki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić naleśniki szpinakowe!

  1. Szpinak rozmroź i odsącz na gęstym sitku (część można posiekać blenderem, wtedy naleśniki będą miały bardziej równomierny kolor).
  2. Następnie wymieszaj z roztrzepanymi jajkami, mlekiem, mąką i solą.
  3. Smaż cienkie naleśniki na lekko potłuszczonej patelni (smarujemy tłuszczem przed każdą porcją ciasta).
  4. Twaróg wymieszaj z oliwą, drobno pokrojoną cebulą, zmiażdżonym czosnkiem oraz posiekaną natką pietruszki.
  5. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Naleśniki posmaruj przygotowanym farszem i zawiń w rulon.

Zobacz więcej przepisów na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)