POLECAMY

Zielone naleśniki szpinakowe

Nietypowa wersja naleśników!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zielone naleśniki szpinakowe fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto naleśnikowe:


  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 3 jajka
  • szklanka mleka
  • szklanka mąki pszennej
  • szczypta soli

Na nadzienie:


  • 30 dag twarogu
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • 2-3 łyżki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić naleśniki szpinakowe!

  1. Szpinak rozmroź i odsącz na gęstym sitku (część można posiekać blenderem, wtedy naleśniki będą miały bardziej równomierny kolor).
  2. Następnie wymieszaj z roztrzepanymi jajkami, mlekiem, mąką i solą.
  3. Smaż cienkie naleśniki na lekko potłuszczonej patelni (smarujemy tłuszczem przed każdą porcją ciasta).
  4. Twaróg wymieszaj z oliwą, drobno pokrojoną cebulą, zmiażdżonym czosnkiem oraz posiekaną natką pietruszki.
  5. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Naleśniki posmaruj przygotowanym farszem i zawiń w rulon.

Zobacz więcej przepisów na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)