Żeberka z kapustą z Niemiec

Żeberka wieprzowe z kapustą po niemiecku to brdzo dobry pomysł na danie obiadowe.

DRUKUJ PRZEPIS
Żeberka z kapustą z Niemiec
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 80 min
Ilość kalorii: 615 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 80 dag wieprzowych żeberek
  • 3 winne jabłka
  • 3–4 łyżki oleju
  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 4 jagody jałowca
  • 2 liście laurowe
  • kieliszek jabłecznika
  • 2 cebule
  • 2 goździki
  • sól
  • 10 ziaren pieprzu
Wieprzowina ze śliwkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Żeberka gotuj 30 min z dodatkiem cebuli, goździków i kilku ziarenek pieprzu. Wyjmij je i pokrój na kawałki z 2 kostkami.
  2. Drugą cebulę posiekaj. Jabłka pokrój w cząstki. W rondlu rozgrzej olej i przesmaż cebulę z jabłkami.
  3. Dodaj kiszoną kapustę, jagody jałowca, ziarna pieprzu i liście laurowe. Włóż żeberka, dodaj wino. Duś ok. 30 min.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)