Zapiekanka z kurczakiem i kapustą pekińską

Zapiekanka z kurczakiem to zawsze świetny pomysł na obiad!

Weronika Kwaśniak / 6 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekanka z kurczakiem i kapustą pekińską
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • mała główka kapusty pekińskiej
  • podwójna pierś kurczaka
  • 10 dag żółtego sera
  • cebulka dymka
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka
  • przyprawa do drobiu
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • olej
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zapiekankę z kapustą pekińską i kurczakiem!

  1. Kapustę poszatkuj.
  2. Piersi z kurczaka pokrój na kawałki, oprósz solą, pieprzem i przyprawą do drobiu.
  3. Lekko obsmaż na rozgrzanym oleju.
  4. Ser zetrzyj na tarce.
  5. Formę do zapiekania posmaruj masłem i oprósz bułką tartą.
  6. Na dno formy wyłóż poszatkowaną kapustę.
  7. Na to wyłóż podsmażonego kurczaka i całość posyp startym żółtym serem.
  8. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i zapiekaj 30 minut.
  9. Gotową zapiekankę oprósz czerwoną papryką i posyp posiekaną dymką.

Zobacz więcej przepisów na zapiekanki:

Zapiekanka szpinakowa z ziemniakami - przepis
Zapiekanka z brukselką - przepis
Zapiekanka z ryżu i kurczaka - przepis
Zapiekanka z łososiem i makaronem - przepis
Zapiekanka chłopska - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)