Zapiekanka z kiełbasą

Pomysł na obiad - danie z dodatkiem ziemniaków.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekanka z kiełbasą
www.beatapolatynska.pl/licencja
Czas wykonania: 80 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 250 g cienkiej kiełbasy
  • 6 ziemniaków
  • 1 cebula
  • po 1/2 papryki żółtej i czerwonej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki śmietany
  • 30 g tartego sera żółtego
  • zioła do przyprawienia - wg uznania
  • bułka tarta i masło do formy
Parówki w cieście naleśnikowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na zapiekankę z kiełbasą!

  1. Ziemniaki obierz, pokrój na plasterki i lekko obgotuj w osolonej wodzie.
  2. Cebulę, paprykę i kiełbasę pokrój w kostkę, zioła posiekaj (jeśli są świeże, a nie suszone).
  3. Jajka roztrzep ze śmietaną i ziołami, dopraw solą i pieprzem.
  4. Formę do zapiekania posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  5. Na spodzie ułóż warstwę ziemniaków, na to warstwę wymieszanej z papryką i cebulą kiełbasy. Potem warstwę ziemniaków i resztę kiełbasy.
  6. Całość zalej masą jajeczną i posyp tartym serem.
  7. Zapiekaj około 50 minut w 180 st. C.

Sprawdź inne przepisy na zapiekanki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)