Zapiekane piersi z kurczaka

Piersi kurczaka ułożyć w foremce albo naczyniu żaroodpornym, posypać vegetą, na to położyć krojoną w półkrążki cebulę i zalać sosem zrobionym z wymieszanych 3 łyżek śmietany i 3 łyżek majonezu.


Składniki
2-3 piersi kurczaka
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
starty żółty ser
cebula dodatkowo: papryka, ziemniaki, pieczarki

Sposób przygotowania
Piersi kurczaka ułożyć w foremce albo naczyniu żaroodpornym, posypać vegetą, na to położyć krojoną w półkrążki cebulę i zalać sosem zrobionym z wymieszanych 3 łyżek śmietany i 3 łyżek majonezu.

Całość posypać żółtym serem i wstawić do piekarnika na 200 st na ok.40 min.
Kurczak po marokańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (8)
KOMENTARZE (8)
Gość We-Dwoje.pl/5 lat temu
wlasnie je jem...zmodyfikowalam troche przepis: piersi posypalam vegeta i przykrylam cebulką i małymi plasterkami czerwonej papryki; a do sosu dodałam odrobinę chrzanu, musztady, odrobinę oregano i chilii w proszku.... naprawdę super :)
Gość We-Dwoje.pl/5 lat temu
zrobiłam dzisiaj - pyyyycha!!!
Gość We-Dwoje.pl/5 lat temu
Fantastyczny przepis!!! Zrobiłam i wyszło wyśmienite. Proste składniki, a efekt niesamowity. Ja podałam do tego szpinak z żółtym serem, śmietaną i przyprawami a na niego grzanki. Pychotka! Przepis dodałam do ulubionych i na pewno kurczaczek w tej formie będzie często gościł na naszym stole!
POKAŻ KOMENTARZE (8)