Zapiekane naleśniki z pieczarkami

Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wodę i wbić jajko. Dodać odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę. Na rozgrzaną dużą patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasta naleśnikowego. Upiec naleśniki. Z ciasta powinno wyjść 6 – 7 dużych naleśników.

Składniki

Ciasto naleśnikowe:

  •  

    1 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1 jajko
  • sól

Nadzienie:

  • 70 dag pieczarek
  • 30 dag cebuli
  • 20 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Ponadto:

  • ketchup

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wodę i wbić jajko. Dodać odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę.

Na rozgrzaną dużą patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasta naleśnikowego. Upiec naleśniki. Z ciasta powinno wyjść 6 – 7 dużych naleśników.

Pieczarki pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię i smażyć, następnie do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku.

Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Na upieczone naleśniki wyłożyć część farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulony. Następnie poukładać je na patelni i ponownie posypać starym serem. Zapiekać pod przykryciem kilka minut, aż ser się roztopi.

Podawać na ciepło polane ketchupem.

Jak wybrać mikser i blender?
SKOMENTUJ (0)
KOMENTARZE (0)