Zapiekane filety rybne

Z pomidorami i porem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekane filety rybne
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 filety rybne, np. z mintaja, dorsza
  • 4 pomidory
  • 2 pory
  • sok z cytryny
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
Gulasz rybny - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zapiekaną rybę!

  1. Rybę pokrój w duże kawałki, polej sokiem z cytryny, oprósz pieprzem.
  2. Na 2 łyżkach masła podduś pory pokrojone w krążki, dopraw ziołami, solą i pieprzem.
  3. Naczynie wysmaruj masłem.
  4. Pomidora pokrój w plasterki.
  5. Rybę ułóż razem z porem i pomidorami w naczyniu.
  6. Polej olejem. Piecz 30 minut w temperaturze 190 stopni C.

Zobacz też przepisy na zupy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)