Włoskie pierogi ravioli

Z cebulką, czosnkiem, szynką i pieczarkami. Zakochaj się w smakach włoskiej kuchni!

DRUKUJ PRZEPIS
Włoskie pierogi ravioli
Stockfood/Free
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 70 min
Ilość kalorii: 560 kcal
Poziom trudności: trudny
Składniki:

Na ciasto:

  • 30 dag mąki
  • 3 jajka
  • sól

Na farsz:

  • 2 łyżki masła
  • 1 posiekana cebula
  • ząbek czosnku
  • 25 dag pieczarek pokrojonych
  • 15 dag posiekanej szynki prosciutto
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 jajko
  • oregano
  • pieprz
Gnocchi - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Zagnieć ciasto, przykryj folią, odstaw.
  2. Na maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj grzyby i smaż całość, aż pieczarki się przyrumienią i odparuje płyn. Pieczarki wystudź, wymieszaj z szynką, serem, jajkiem i oregano, dopraw.
  3. Ciasto podziel na 4 części, cienko rozwałkuj. Na 2 plackach kładź po łyżeczce farszu w odstępach co 5 cm. Przykryj pozostałymi plackami. Ciasto między farszem dociśnij, pokrój na kwadraty. Ugotuj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)