Wieprzowina w sosie chrzanowym

Mięso natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić do lodówki na 30 minut...

Składniki

  •  

    6 plastrów szynki lub schabu,

    Wieprzowina w sosie chrzanowym

  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki chrzanu w słoiczku,
  • szklanka kwaśnej śmietany
  • olej,
  • kostka rosołowa,
  • ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie kotlety rozbić tłuczkiem i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Następnie zalewamy wrzątkiem, wrzucamy kostkę rosołową, ziele, liść laurowy i gotujemy do miękkości. Śmietanę mieszamy z chrzanem i dodajemy do mięsa. Jeśli sos jest za rzadki, zagęszczamy go mąką.

Pulpety w sosie pieczarkowym - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (0)
KOMENTARZE (0)