Wegetariańskie leczo z cukinii

W wersji dietetycznej - same warzywa!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Wegetariańskie leczo z cukinii
Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 cukinie
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • kilkanaście pieczarek
  • 1,5 szklanki wody
  • sproszkowane chili
  • słodka papryka mielona
  • zioła prowansalskie
  • ostra papryka mielona
  • sól
  • pieprz
Krokiety z pieczarkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na leczo z cukinii!

  1. Papryki, cukinie i pieczarki umyj i pokrój.
  2. Na dnie dużego garnka rozgrzej odrobinę oleju.
  3. Posiekaj cebulę i przesmaż, aż się zeszkli.
  4. Dodaj pokrojone papryki, smaż przez kilka minut.
  5. Dodaj cukinię i pieczarki.
  6. Wszystko wymieszaj.
  7. Dodaj przyprawy, całość ponownie wymieszaj.
  8. Smaż przez 5-7 minut, mieszając.
  9. Pomidory umyj i pokrój, dodaj je do warzyw.
  10. Dolej wodę i wszystko wymieszaj.
  11. Przykryj garnek i duś leczo na wolnym ogniu przez 45 minut.

Zobacz więcej przepisów na dania z cukinii:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
leczo z cukinii zrobiłam wczoraj, ale z mięsem