Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Smak wątróbki świetnie komponuje się z aromatem jabłek.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Wątróbka z jabłkiem i cebulką
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 315 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag wątróbki drobiowej
  • łyżka mąki
  • olej
  • 2 cebule (najlepiej czosnkowe)
  • 3 twarde jabłka, np. gloster, idared
  • sól
  • pieprz
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na wątróbkę drobiową z cebulką!

  1. Wątróbkę oczyść z błon, opłucz, osącz.
  2. Oprósz mąką.
  3. Kładź na rozgrzanej patelni, a gdy odparuje z niej woda, podlej olejem i obsmaż, co jakiś czas obracając.
  4. Cebulę obierz, pokrój w piórka.
  5. Dodaj do wątróbki, delikatnie zrumień.
  6. Jabłka umyj, pokrój w cząstki, usuń gniazdka nasienne, dodaj do wątróbki.
  7. Podlej jeszcze 2 łyżkami oleju, całość oprósz pieprzem.
  8. Trzymaj na małym ogniu pod przykryciem ok. 5 minut.
  9. Potrawę delikatnie oprósz solą, podawaj z ryżem lub ziemniakami.

Sprawdź inne przepisy na wątróbkę:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)