Wątróbka w jabłkach

Idealne na sycący obiad!

DRUKUJ PRZEPIS
Wątróbka w jabłkach
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50–60 dag wątróbki kurzej
  • 3 jabłka łąckie
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek mąki
  • łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 5 dag masła
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Szybkie stir-fry z indykiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Wątróbkę oczyść z błon, opłucz, osusz. Jabłka umyj, pokrój w ćwiartki. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Na maśle zrumień cebulkę, dodaj jabłka i czosnek. Smaż 5 min, dopraw ziołami, solą i pieprzem.
  2. Wątróbkę obtocz w mące, usmaż na oleju. Przełóż do jabłek, podlej 4 łyżkami wody. Duś na średnim ogniu 5 min.
  3. Wątróbkę z jabłkami podawaj z ryżem lub ziemniakami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)