Udziec wołowy faszerowany papryką

Do farszu do wołowiny możesz dodać po kawałku kolorowej papryki. Pieczeń będzie bardziej apetyczna.

DRUKUJ PRZEPIS
Udziec wołowy faszerowany papryką
A. Rogalski
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 110 min
Ilość kalorii: 230 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1,5 kg udźca wołowego
  • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • kilka ziaren pieprzu
  • gałązka rozmarynu
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 20 dag pieczarek
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
Wołowina po meksykańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Wino podgrzej z pieprzem i rozmarynem, ostudź. Marynatą zalej mięso, odstaw na noc. Mięso osącz, natnij wzdłuż w dwóch miejscach.
  2. Cebulę zeszklij na oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki. Podduś, przypraw, przestudź. Wymieszaj z musztardą i jajkiem.
  3. Farszem napełnij nacięcia udźca wołowego. Mięso piecz 30 min w temp. 220 st. C, a potem 50 min. w temp. 180 st. C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)