POLECAMY

Udka z kurczaka z warzywami

Udka umyć, osuszyć. Wymieszać razem z przyprawą. Pozostawić na 15 minut. Brytfannę wysmarować niewielką ilością margaryny do smażenia.

Składniki

  • 12 udek z kurczaka
  • 2 przyprawy do kurczaka
  • 6 marchewek
  • 1 pora
  • 1 pietruszka
  • 1 łyżka margaryny

Sposób przygotowania

Udka umyć, osuszyć. Wymieszać razem z przyprawą. Pozostawić na 15 minut. Brytfannę wysmarować niewielką ilością margaryny do smażenia. Warzywa pokroić w plasterki czy słupki (według uznania). Do brytfanny włożyć udka, na wierzch dać pokrojone warzywa. Piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku do temp. 220 stopni 1,5 godz. Można podawać z ziemniakami, chlebem lub tylko z surówką .

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)