Udka w winogronach

Nietypowa kombinacja smaków.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Udka w winogronach
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg pałek z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka czerwonego półsłodkiego wina
  • 3 małe marchewki
  • 200 g zielonych winogron
  • 200 g czerwonych winogron
  • cukier
  • słodka papryka
  • listki świeżej szałwii
  • sól
  • pieprz
Zapiekanka z makaronem i kiełbasą - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na udka w owocach!

  1. Mięso natrzyj solą, papryką i pieprzem.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek i podsmaż kurczaka.
  3. Zalej czerwonym winem i duś ok. 30 minut.
  4. Marchewkę obierz i pokrój na niezbyt duże kawałki, zalej szklanką wody.
  5. Obgotuj 5 minut.
  6. Do podduszonego mięsa dodaj kilka listków szałwii, winogrona i marchew razem z wywarem, w którym się gotowała.
  7. Gotuj na małym ogniu jeszcze kilka minut.
  8. Dopraw do smaku solą i cukrem.

Zobacz inne pomysły na obiad:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)