POLECAMY

Udka w miodzie

Najlepiej podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Udka w miodzie
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 pałek z kurczaków
Na marynatę:
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki miodu
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka ostrej papryki
  • łyżeczka sosu sojowego
  • 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
Przygotowanie:

Zobacz przepis na udka w miodzie!

  1. Z podanych składników przygotuj marynatę.
  2. Posmaruj nią pałki kurczaka i odstaw do lodówki na całą noc.
  3. Zamarynowane mięso przełóż do rękawa do pieczenia i piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz inne pomysły na kurczaka:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)