Udka kurczaka z cukinią

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
- 8 pałeczek kurczaka
- mała posiekana cebula
- 1/2 pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki ostrego keczupu
- 3 łyżki miodu
- 1/3 szklanki oliwy
- 1/2 łyżki otartej skórki z pomarańczy
- rozgnieciony ząbek czosnku
- łyżeczka ostrej papryki
- łyżeczka słodkiej papryki

Cukinia:
- 2 średnie cukinie
- 7 łyżek oliwy
- posiekana papryczka chili
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Cebulę wymieszaj z czosnkiem, papryką, oliwą, keczupem, koncentratem, miodem, skórką z pomarańczy, paprykami w proszku. Dopraw solą, pieprzem.

2. Opłukane pałeczki kurczaka włóż do bejcy, wymieszaj, wstaw na 8 godzin do lodówki.

3. Cukinię przekrój wzdłuż, usuń pestki, każdą połówkę przekrój na trzy części. Oliwę wymieszaj z chili, dopraw solą i pieprzem. Cukinię polej oliwą. Kurczaka grilluj po 10 min z każdej strony, cukinię – 10 min.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA