Tort naleśnikowy z warzywami - przepis składniki i przygotowanie

Polecamy zwłaszcza z marchewką i selerem!
Weronika Kwaśniak / 03.02.2016 06:02
DRUKUJ PRZEPIS
Tort naleśnikowy z warzywami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto naleśnikowe:

  • szklanka mąki pszennej
  • szklanka mleka (plus trochę wody, gdyby ciasto wyszło zbyt gęste)
  • jajko
  • szczypta soli i cukru
  • łyżka oleju

Na farsz:

  • 3 marchewki
  • 1/4 selera
  • pietruszka
  • 1/2 pora (jasna część)
  • sól
  • pieprz
  • ok. 20 dag startego sera żółtego
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tort naleśnikowy z warzywami!

  1. Składniki na ciasto wymieszaj.
  2. Usmaż cienkie małe naleśniki o średnicy około 17 cm.
  3. Marchew, seler i pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Pora pokrój w plasterki. Warzywa smaż, aż zmiękną.
  5. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Dno i boki tortownicy wysmaruj masłem.
  7. Włóż pierwszy naleśnik, a na nim równomiernie rozprowadź porcję warzyw, posyp serem.
  8. W ten sposób układaj kolejno do wyczerpania składników, kończąc warstwą z naleśnika i sera.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
  10. Piecz około 30 minut.

Zobacz więcej przepisów na naleśniki:

Naleśniki z owocami - przepis
Naleśniki z serem i bakaliami - przepis
Naleśniki z owocami - przepis
Jak zrobić naleśniki?
Naleśniki ze śliwkami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA