Tilapia z winogronami i frytkami

Tilapia z winogronami i frytkami nadaje się zarówno na danie obiadowe, jak i główny posilek podczas imprezy!

DRUKUJ PRZEPIS
Tilapia z winogronami i frytkami
A. Rogalski
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 filety z tilapii
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 6 łyżek oleju
  • 6 łyżek masła
  • sok z połowy cytryny
  • 30 dag winogron bezpestkowych przekrojonych na pół
  • 1/4 szklanki białego wina
  • 4 łyżki kremówki (30 proc. tł.)
  • opakowanie frytek (450 g)
  • sól
  • pieprz
Gulasz rybny - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Rozmrożoną tilapię zalej sokiem z cytryny, przykryj i odstaw na 15 min do lodówki. Następnie osusz na papierowym ręczniku kuchennym, natrzyj solą i pieprzem. Oprósz mąką kukurydzianą, usmaż na rozgrzanym oleju i maśle. Przełóż na talerz, przykryj folią i trzymaj w cieple.
  2. Na tłuszcz ze smażenia ryby włóż pokrojone winogrona, przesmaż, wlej wino i kremówkę, oprósz pieprzem. Zagotuj. Rybę podawaj z winogronami i frytkami przygotowanymi zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)