Terrina z krewetkami i szparagami

Terrina z krewetkami i szparagami to bardzo dobry pomysł na danie z pysznymi nowalijkami i owocami morza!

DRUKUJ PRZEPIS
Terrina z krewetkami i szparagami
A. Rogalski
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • szklanka małych podgotowanych krewetek
  • 4 duże krewetki
  • ugotowana i pokrojona w kostkę marchewka
  • 6 dużych, pokrojonych na kawałki białych szparagów ze słoika
  • szklanka kremówki
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • sok z cytryny
  • sól
  • biały pieprz
  • łyżka oliwy czosnkowej
Czosnkowe krewetki w pomidorach i mleku kokosowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Duże krewetki usmaż na oliwie. Żelatynę wymieszaj z winem i rozpuść na parze. Przestudź. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno. Kilka łyżek kremówki wymieszaj z żelatyną połączoną z winem, wlej do reszty śmietany. Dodaj marchewkę, szparagi, krewetki. Dopraw masę solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  2. Na dnie 4 foremek ułóż po dużej krewetce, nałóż część masy, posyp koperkiem i przykryj resztą masy. Odstaw do lodówki na 1,5 godziny. Wyjmij terrinę na talerzyki i podawaj. 
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)