Tanie danie - zapiekane naleśniki

Kolejny pomysł na niedrogi obiad - koszt porcji to tylko 3,70 zł!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Tanie danie - zapiekane naleśniki
Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 550 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Ciasto:
  • 1,5 szklanki gazowanej wody
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • łyżka oliwy

Nadzienie:
  • 40 dag białego sera
  • posiekana duża cebula
  • 15 dag wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 
  • mielony pieprz
  • sól
  • olej
  • 10 dag sera typu lazur
Domowa pizza margeritta - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj i odstaw na 30 minut.
2. Po upływie wyznaczonego czasu usmaż na oleju cienkie naleśniki.
3. Na 3 łyżkach oleju przesmaż cebulkę z boczkiem.
4. Wymieszaj z pokruszonym serem.
5. Dopraw solą oraz sporą ilością mielonego pieprzu.
6. Naleśniki obłóż przygotowanym nadzieniem, złóż, umieść w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.
9. Posyp serem pleśniowym.
10. Zapiekaj 20-30 minut w temperaturze ok. 150 stopni. 

Przepis z "Pani domu"
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
CorrahMay/2 lata temu
Koniecznie musze wypróbować ten przepis!