Tanie danie - kolorowe risotto

Koszt porcji to zaledwie 3,90 zł!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Tanie danie - kolorowe risotto
Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 45 min
Ilość kalorii: 440 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag ryżu
  • 6 suszonych pomidorów w oliwie
  • 20 dag szynki
  • 10 dag mrożonego zielonego groszku
  • cebula 
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • 900 ml bulionu warzywnego
  • szczypta kurkumy
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka masła
  • 1/2 pęczka natki
Gnocchi - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Cebulę, papryki obierz, oczyść, opłucz, pokrój w kostkę.
2. Na patelni rozgrzej oliwę z masłem, podsmaż warzywa, dodaj ryż, kurkumę i mieszaj minutę, aż ryż pokryje się oliwą.
3. Do ryżu wlej chochelkę bulionu, poczekaj aż wyparuje, po czym wlej kolejną.
4. Następne porcje bulionu dolewaj, gdy ryż wchłonie poprzednie.
5. Szynkę i pomidory pokrój w słupki i dodaj z groszkiem do ryżu, przesmaż.
6. Ser zetrzyj do gotowej potrawy, dosyp natkę, wymieszaj.

Przepis z "Pani domu"
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
x/2 lata temu
Pychaaaaaaa :)))