Tajskie żeberka w sosie miodowym

Tajskie żeberka w sosie miodowym zachwycą twoich gości. Podaj to fantastyczne danie z grilla i ciesz się smakiem orientu!

DRUKUJ PRZEPIS
Tajskie żeberka w sosie miodowym
mat. prasowe
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg żeberek
  • ketchup (4 łyżki)
  • ostrą musztardę (2 łyżki)
  • sos sojowy (4 łyżki)
  • miód gryczany (3 łyżki)
  • oliwę (2 łyżki)
  • czosnek (3 ząbki)
  • pół papryczki chilli
  • sok z połówki pomarańczy
  • sok z jednej cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Żeberka doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy do miękkości (ok. 1,5h).
  2. W tym czasie wszystkie składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy i następnie zalewamy nimi mięso. Żeberka powinno się marynować minimum 3 godziny.
  3. Po tym czasie odsączamy je z marynaty, wrzucamy na grilla i dokładnie obsmażamy. Danie idealnie smakuje z młodymi ziemniaczkami.

Zobacz także:


DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)