Tagliatelle z dynią, cukinią i szynką

Proponujemy ulepszenie dania sosem śmietanowym!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Tagliatelle z dynią, cukinią i szynką
Fotolia
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 45 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 200 g makaronu tagliatelle
  • cukinia pokrojona w plasterki
  • 2 łyżki masła
  • ząbek czosnku
  • 100 g szynki
  • 2 szklanki dyni pokrojonej na małe kawałeczki
  • 200 ml śmietany
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
Kuchnia Anny Jurksztowicz: makaron z warzywami
Przygotowanie:

Zobacz przepis na makaron z dynią i cukinią!

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Rozgrzej na patelni masło. Wrzuć na patelnię pokrojoną dynię i duś przez 15 minut - najlepiej pod przykryciem.
  3. Po upływie 15 minut do dyni dodaj cukinię oraz pokrojoną na kawałeczki szynkę i smaż razem przez 5-7 minut.
  4. Przypraw do smaku.
  5. Dodaj do warzyw i szynki posiekany czosnek oraz śmietanę.
  6. Duś przez chwilę, aż śmietana się zagotuje.
  7. Wymieszaj gotowy sos z makaronem.

Zobacz przepisy na inne dania z dynią:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)