Sznycle indycze z pesto

Taki indyk zawsze się udaje. Spróbuj!

DRUKUJ PRZEPIS
Sznycle indycze z pesto
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 490 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 sznycle z indyka (po ok.  20 dag)
  • 4 łyżeczki sosu pesto
  • kulka mozzarelli pokrojona w plastry
  • 4 łyżeczki marynowanych kaparów
  • 8 suszonych pomidorów pokrojonych w paski
  • 40 dag makaronu typu kolanka
  • kurkuma
  • sól
  • pieprz
  • olej
Szybkie stir-fry z indykiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj al dente z odrobiną kurkumy w dużej ilości osolonej wodzy. Odcedź, lekko przelej zimną wodą. Dobrze osącz na sicie. Następnie wymieszaj z 8 łyżkami oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Sznycle lekko rozbij, oprósz solą oraz pieprzem. Obsmaż na oleju. Ułóż na makaronie. Sznycle posmaruj pesto, obłóż pomidorami, serem oraz kaparami. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)