Sznycelki w płatkach migdałowych

Kuskus po wymieszaniu z warzywami wstaw na 10 min do piekarnika o temp. 100 st. Będzie smaczniejszy!

DRUKUJ PRZEPIS
Sznycelki w płatkach migdałowych
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 grube plastry mortadeli
  • jajko
  • 2–3 łyżki mleka
  • 10 dag płatków migdałowych
  • po strąku czerwonej i żółtej papryki
  • cebula
  • mąka
  • 1/2 pęczka natki
  • opakowanie kaszy kuskus
  • łyżeczka przyprawy typu vegeta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Kurczak po marokańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Posiekaj cebulę. Papryki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oleju. Dodaj 1/2 łyżeczki vegety.
  2. Kuskus wsyp do miski. Dodaj resztę vegety. Zalej wrzącą wodą, tak aby przykrywała kaszę 1-cm warstwą. Wymieszaj, przykryj i odstaw na 5 minut. Kiedy kasza napęcznieje, wymieszaj ją z duszonymi warzywami i posiekaną natką. Przypraw solą i pieprzem.
  3. Jajko wbij do głębokiego talerza, dolej mleko. Roztrzep widelcem. Dodaj szczyptę soli, dalej bijając widelcem, powoli dosypuj mąkę w takiej ilości, aby powstało ciasto naleśnikowe.
  4. W przygotowanym cieście maczaj plastry mortadeli, a następnie panieruj w płatkach migdałowych. Układaj na patelni na rozgrzanym oleju i z obu stron usmaż na rumiano. Podawaj z kuskusem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)