POLECAMY

Spaghetti z pesto jarmużowym

Potrzebujesz także natki pietruszki!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Spaghetti z pesto jarmużowym fot. serwis prasowy Fit&Easy
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 150 g umytego jarmużu
  • 1/2 kubka uprażonych na suchej patelni nerkowców
  • 1/2 kubka natki pietruszki
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • 20 g parmezanu
  • sok z połówki cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • sól do smaku
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti 500 g
  • 60-100 ml wody w zależności od preferowanej konsystencji pesto
Przygotowanie:

Zobacz przepis Julity Strzałkowskiej na spaghetti z pesto jarmużowym!

  1. Do blendera przełóż jarmuż, dodaj oliwę, sok z cytryny, parmezan, czosnek, miód, sól, pieprz, natkę pietruszki.
  2. Pulsacyjnie powoli blenduj.
  3. Na końcu dodaj uprażone orzechy nerkowca.
  4. Lekko zblenduj, całość wymieszaj.
  5. Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
  6. Przełóż na talerz, dodaj pesto z jarmużu, posyp tartym parmezanem.
Materiały prasowe, Fit&Easy

Zobacz też kilka pomysłów na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: spaghetti
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)