Schabowe z pieczarkami

I paskami sera żółtego

DRUKUJ PRZEPIS
Schabowe z pieczarkami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 420 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 kotlety schabowe
  • 20 dag malutkich pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 2/3 szklanki bułki tartej
  • suszony rozmaryn
  • mała suszona papryczka chili
  • 5 łyżek masła
  • olej
  • sól
  • pieprz
Krokiety z pieczarkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Pieczarki oczyść lub dokładnie  wytrzyj papierowym ręcznikiem kuchennym. Uduś na 5 łyżkach masła i 4 łyżkach oleju. Oprósz solą, pieprzem i pokruszoną papryczką chili.
  2. Kotlety lekko rozbij. Natrzyj solą, pieprzem i rozmarynem. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Kładź na rozgrzany olej. Gdy jedna strona zabierze ładnego złotego koloru, mięso odwróć na drugą stronę.
  3. Część pieczarek rozłóż na mięsie, przykryj serem pokrojonym w paski. Patelnię przykryj i smaż, aż druga strona kotleta stanie się chrupiąca. Podawaj z resztą pieczarek.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)