Schabowe z nadzieniem

Zamiast żóltego sera w plastrach, można użyć również tartego.

DRUKUJ PRZEPIS
Schabowe z nadzieniem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 kotlety schabowe
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 4 plasterki szynki
  • łyżka musztardy miodowej
  • 1 jajko
  • 5–6 łyżek tartej bułki
  • łyżka listków natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. W kotletach, ostrym nożem, ponacinaj głębokie kieszenie (uważaj, żeby nie przeciąć na wylot). Każdy kotlet oprósz solą i pieprzem. Wnętrze kieszeni posmaruj musztardą.
  2. Złóż razem po jednym plasterku szynki i żółtego sera. Między szynkę a ser wsyp natkę pietruszki i powkładaj do środka kotletów.
  3. Rozcięte brzegi kotletów dociśnij i lekko zbij tłuczkiem lub zepnij wykałaczką, aby dobrze do siebie przylegały i ser nie wypłynął podczas smażenia.
  4. Przygotowane kotlety panieruj w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Usmaż z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)