POLECAMY

Schabowe z grzybami

Schabowe z grzybami to smakowita mięsna roladka, którą możesz podać na obiad.

DRUKUJ PRZEPIS
Schabowe z grzybami
A. Rogaliski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 470 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 kotlety schabowe (70 dag)
  • 50 dag mrożonych leśnych grzybów
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 3 jajka
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • szczypta suszonego rozmarynu
  • pieprz
  • sól
  • mąka i bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Lekko rozmrożone grzyby pokrój w plasterki. Cebulę posiekaj. Na maśle przesmaż cebulę, dodaj grzyby, oprósz rozmarynem, solą i pieprzem. Duś około 10 minut, aż cały płyn odparuje, a grzyby zmiękną, dodaj natkę.
  2. Kotlety rozbij na dość cienkie płaty, oprósz pieprzem, na każdym połóż po łyżce farszu grzybowego. Kotlety złóż na pół, zepnij wykałaczką. Panieruj w mące, jajku roztrzepanym ze szczyptą soli i bułce tartej. Olej dobrze rozgrzej na małym ogniu, smaż kotlety na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami i resztą smażonych grzybów.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)