Schab ziołowo-serowy

Mięso idealne na wiele okazji!

Weronika Kwaśniak / 9 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Schab ziołowo-serowy
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg schabu środkowego
  • 20 dag sera typu feta
  • pęczek świeżych ziół (pietruszka, oregano, majeranek)
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
Wielkanocna sałatka z brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na schab serowo-ziołowy!

  1. Zioła umyj i posiekaj.
  2. Czosnek obierz i rozgnieć.
  3. Dodaj razem z ziołami do sera i utrzyj.
  4. Schab umyj, osusz i natnij z góry w pięciu miejscach na głębokość kilku centymetrów.
  5. Mięso oprósz pieprzem.
  6. Wszystkie nacięcia wypełnij masą serową.
  7. Mięso przełóż do rękawa do pieczenia.
  8. Podlej 1/2 szklanki wody lub bulionu, zamknij zapinki i ułóż w płytkiej foremce.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piecz około 50 minut.
  10. Następnie rozetnij delikatnie górę rękawa, aby odsłonić wierzch mięsa i piecz jeszcze 10 minut, aby mięso się przyrumieniło.
  11. Po upieczeniu odstaw mięso na kwadrans, żeby doszło.

Zobacz więcej przepisów na mięsa:

Szynka z cytryną i ziołami - przepis
Rolada z farszem z bazylii - przepis
Jak zrobić polędwiczki w panierce?
Polędwiczki z malinami - przepis
Wieprzowina curry - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)