Schab w ziołach

Ze świeżymi i suszonymi ziołami!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Schab w ziołach
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg schabu karkowego
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżeczki suszonych ziół
  • 2 łyżki świeżych ziół, np.: majeranek, oregano, mielona papryka
  • sól
  • pieprz
Krokiety z mięsem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na schab w ziołach!

  1. Czosnek rozetrzyj z solą, połącz z musztardą, miodem, pieprzem, szczyptą papryki i suszonymi ziołami.
  2. Przygotowaną pastą posmaruj umyte i osuszone mięso.
  3. Odstaw na 2 godziny do lodówki.
  4. Następnie włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika.
  5. Piecz około 90 minut w temperaturze 190 stopni C.
  6. Po upieczeniu pozwól mięsu odpocząć kwadrans. Przed podaniem posyp posiekanymi świeżymi ziołami.

Zobacz inne przepisy na schab:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
ja/rok temu
przeciez to nie jest schab tylko karkówka...