Schab moczony w mleku

Wypróbuj nasz przepis na pyszny schab moczony w mleku!

DRUKUJ PRZEPIS
Schab moczony w mleku
Fotolia
Liczba porcji: 10
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • mleko
  • czosnek
  • kawałek schabu
  • sól
  • pieprz
  • olej
Przygotowanie:

Zobacz przepis na schab moczony w mleku!

  1. Opłukany schab wkładamy do garnka i zalewamy mlekiem z dodatkiem rozgniecionego czosnku, tak, żeby się cały schab przykrył.
  2. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę.
  3. Schab wyjmujemy z mleka, odsączamy, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie obsmażamy ze wszystkich stron na oleju.
  4. Przekładamy do garnka wraz z olejem, podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości.
  5. Schab można też upiec w piekarniku - 1 godz. pieczenia na 1 kg mięsa.
Na zlecenie Edipresse

Zobacz też nasze pomysły na dania z curry:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ (0)
KOMENTARZE (0)