Rożki z warzywami i serem

Kruche - z ciasta francuskiego!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Rożki z warzywami i serem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1/2 opakowania mieszanki chińskiej (lub warzywa według upodobania)
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sos sojowy
  • 10 dag sera żółtego
  • jajko
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić rożki z ciasta francuskiego!

  1. Ciasto rozmroź w lodówce.
  2. Warzywa wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż na oliwie razem z posiekanym czosnkiem.
  3. Dopraw do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem.
  4. Żółty ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z warzywami.
  5. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty.
  6. Na każdym połóż łyżkę farszu, złóż na pół i sklej trójkątne pierożki.
  7. Posmaruj roztrzepanym jakiem, w ten sposób podczas pieczenia ładnie się zrumienią.
  8. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni C.
  9. Piecz rożki około 25 minut, aż będą złociste.

Zobacz inne przepisy z ciasta francuskiego:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)